Nærskudd i sidesektor

I alle skuddsituasjoner i sidesektor kan vi med hensiktsmessig posisjonering utnytte avslutterens skuddvinkel til å styre skuddplassering. Primært arbeider vi med å fronte avslutter slik at vi kan kutte skuddvinkelen. Dvs at vi ikke arbeider parallellt med mållinja, men rettvendt direkte mot avslutter. Kombinerer vi dette med å posisjonere oss slik at spilleren som avslutter får skyte på utsiden av oss vil vi kunne styre flere skudd i det korte hjørnet.

IMG_2206
Sektor 2 = sidesektor (Bengtsson & Ekengren, 2006: 19)
Vi posisjonerer oss med fronten mot avslutter (Bengtsso & Ekengren, 2006: 22)
Vi posisjonerer oss med fronten mot avslutter (Bengtsso & Ekengren, 2006: 22)

Det er helt sentralt at vi greier å forflytte og posisjonere oss relativt til avslutter: dvs på «innsiden» av avslutter slik at avslutter vil kunne frigjøre armen sin på utsiden av målvakt. Avslutter vil oppleve rommet i det korte hjørnet som det mest hensiktsmessige alternativet. Vi åpner det korte hjørnet for avslutter. Når vi arbeider med denne taktikken er første steg å oppnå riktig posisjonering for å tvinge fram avslutning i det korte hjørnet. Vi regner det som suksessfylt hver gang spilleren som avslutter plasserer ballen i det korte hjørnet. Treneren må kunne hjelpe målvakten til å (a) posisjonere seg med fronten rettvendt mot skuddarm og (b) smalt nok til at avslutter får avslutte på utsiden av målvakt. Videre vil vi coache på og justere posisjonering, forflytning, timing og utfall slik at vi kan optimalisere forutsetningene for redning. Målet er at dette resulterer i at vi kan begynne å redde skuddene ved å lukke det korte hjørnet.

IMG_2209
Ved å la avslutter frigjøre armen på utsiden av målvakt vil vi kunne presse skudd i det korte hjørnet (Bengtsson & Ekengren, 2006: 32)

Det er ønskelig at målvakten kan arbeide mest mulig med å flytte hele kroppen bak ballen for å oppnå størst redningsflate mot ballen. Det er ikke et mål i seg selv at vi skal benytte utfallsteknikker på et bein (eks. utfall i mellomhøyde).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..