Teknikk: utfall i mellomhøyde 1

Teknikker i mellomhøyde med ett eller to bein brukes i nærskuddsituasjoner og spesielt i midtsektor. Basisteknikken er å trekke kneet aktivt opp for å kunne sparke ut foten i neste bevegelsessekvens. Gjøres dette samtidig med en sats og på begge sider kaller vi det en stjerne.

Når vi arbeider med utfall i mellomhøyde skjer det nesten alltid i bevegelse fremover eller til siden. I en naturlig øvelsesprogresjon er det da naturlig at vi i største delen av arbeidet også skaper en retning inn i utfallet. I nærskuddsituasjoner vil målvakten også arbeide med utgangspunkt i en høyere grunnstilling enn i distanseskuddsituasjoner. Det medfører at vi arbeider med armene fra en høy armstilling, i en bevegelse ovenfra og ned. Under viser vi noen teknikkeksempler fra internasjonal topphåndball før et forslag til en enkel øvelsesprogresjon.

Utfall i mellomhøyde krever meget god mobilitet og stabilitet i hofta. Dessverre ser vi mange unge håndballmålvakter som eksempelvis

– mister balansen på ett bein (= dårlig stabilitet i hofta)

– krummer ryggen når de trekker opp beinet (= tight hamstringmuskulatur)

– svinger beinet opp i stedet for et aktivt kneopptrekk (= dårlig aktivering av hofteleddsbøyere eller uhensiktsmessig teknikk)

Vi adresserer derfor alltid de fysiske begrensningene først som en basis for å kunne skape hensiktsmessige bevegelser, ergo teknikker.

NB! Vi arbeider ofte med én ball i hver hånd for å korrigere armstillingen inn i utfallet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..