Indiaca fjærball i målvaktstrening

Flere har spurt om hvor de kan kjøpe fjærballen vi bruker i deler av målvaktstreningen. Dette er en indiaca fjærball og kan kjøpes her. Indianerne i Brasil brukte fjærballen to mot to i et nettspill og det er forgjengeren til moderne volleyball. I Japan er det per i dag 200.000 aktive indiaca utøvere!

Vi bruker indiaca fjærballen som en lett teknisk og motorisk trening, eller som en utvidet oppvarming, hvor vi kan arbeide fra grunnstilling med både forflytning og øye-hånd/øye-fot koordinasjon. Ettersom ferdighetene øker og man får grep på spillet kan vi arbeide ganske intensivt i lengre perioder. Og ikke minst: Det er innmari gøy!:)

Forfatter: Christian Thue Bjørndal

Christian is an associate professor at the Norwegian School of Sport Sciences and handball coach. His research and teaching focuses on sports coaching and athlete development, skill adaptation and development and handball. He is certified EHF Master Coach and has extensive coaching and teaching background in youth and elite handball.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..